Magikerne

 

Magikerna

 

Isbn:9789187173752

Forlag: Stockholm text

Ebok: Epub

Sjanger: Fantasy

 

 

Nok en tilfeldighet som ledet til et hyggelig bekjentskap! Dumpet borti denne på en svensk nettside, lastet ned og startet lesingen!

Lev Grossman ( f. 1969) er en amerikansk forfatter og journalist. Han har skrevet for diverse aviser og tidsskrifter og anmelder for tiden bøker i amerikanske Time.

Magikerna er første bok i en trilogi om Quentin Coldwater, en ung, intelligent og noe desillusjonert ung mann. Quentin savner noe i livet sitt, noe han til tross for sin store begavelse og høye IQ ikke helt vet hva er. Livet er en gjentagende strøm av kjedsommeligheter.

Plutselig inntreffer uforutsigbare hendelser i livet hans og han tas opp som student ved det hemmelige, usynlige og ikke minst eksklusive universitetet Brakebills.

Der får han lære seg magi!

Dette er en slags Harry Potter for voksne. I tillegg til magi får Quentin lære om "sex and drugs" og tilværelsen tar helt andre former enn tidligere.

Utdanningen ved Brakebills viser seg å ikke være helt ufarlig; det er skumle krefter som lurer, noe som krever sin mann eller sine magikere.

I tillegg til å lære magi, lærer Quentin ganske mye om seg selv. Og om kjærlighet og vennskap.

Språket er malerisk og  (gudskjelov) "voksent". Det er stor avstand til barnebøker innen samme sjanger. Forfatteren til Game of Thrones, George R.R. Martin, sier at

"Magikerne forholder seg til Harry Potter som et glass irsk whisky forholder seg til en kopp svak te".

Jeg vet ikke om jeg er helt enig, men vi får se ...

Uansett var det morsomt å lese fantasy for en gangs skyld og jeg tror ikke det stopper med første del av trilogien.

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits