The Demonologist

 

  

 

 

Andrew Pyper var et ukjent navn for meg.

Jeg dumpet tilfeldigvis borti det fordi Amazon.com hadde et tilbud  om gratisversjon av John Milton "Paradise Lost" , der Pyper hadde skrevet et veldig godt forord og med utdrag av hans bok "The Demonolgist" som tillegg.

Jeg "kjøpte" gratisboken, fikk fot for tillegget og kjøpte like gjerne hele greia.

Historien handler om hvordan hovedpersonen, professor David Ullman - en kapasitet innenfor litteratur og demonologi på det stedlige universitetet, dras inn i en merkelig historie.

Han ønskes til Venezia for å vurdere noe. Han vil få ta med seg datteren sin, reise, kost og losji på et luksushotell pluss godt honorar er betalingen.

Ullman er ikke uten videre interessert, men blir det etterhvert. For ikke å røpe for mye av handlingen kan jeg vel bare si at det er fler merkelige tildragelser og boka er til tider skremmende skummel.

Hvorvidt denne boka ender godt er det ikke opptil meg å bedømme.

I tillegg til å være spennende er den godt skrevet, språket er beklageligvis til tider noe akademisk, men det er kanskje ikke så rart; ting kretser rundt "Paradise Lost", litteratur og kulturhistorie og innehar karakterer vi har hørt om, men helst ikke vil treffe på.

Hvem vil møte selveste Belial en mørk høstnatt, liksom?

Venezia gir også en  god ramme rundt denne typen fortellinger, hvilket annet levende sted i verden er liv, tidligere glans og dekadent forfall så fysisk tilstede?

Om du liker en velskrevet, ikke for lang, historie med referanser til litteratur og religion, er det mye som tyder på at dette er boka for deg. Pyper skriver innsiktsfullt om en av våre viktigste myter, Lucifermyten og utstøtelsen fra paradiset, med uttallige henvisninger til John Milton. Liker du sånt, som jeg gjør, er du solgt...

Det skjer også eksistensielle endringer med hovedpersonen underveis, så det er noe for de mindre spenningshungrige også.

Jeg kastet meg over den, leste den mye under våkenetter og var til tider glad jeg ikke var alene i huset.

Og neste gang du er i byen for å handle; Er det ikke noe merkelig med den mannen som kikket så lenge på deg ved toppen av rulletrappen? Eller hvor ble det egentlig av den dama med det lange hvite håret og hippiekjolen? Og snakket hun til deg eller innbilte du deg det?

God lesning!

 

 

 

2 kommentarer

June

13.10.2013 kl.08:14

Det du skriver om bøkene gjør meg nysgjerrig, Svein . Det i seg selv kan være nok til å følge oppfordringer dine. Skal se etter den ved neste anledning. Fint med den advarselen til slutt der. Bør kanskje leses i den lyse årstiden . F.eks på stranda, med store, sterke ektemenn/kvinner i umiddelbar nærhet!?

Hoboforlag - Svein O. Andersen

13.10.2013 kl.10:00

June: Så bra! Prøv denne, jeg tror ikke du vil bli skuffet!
En ektemann/kvinne innen rekkevidde er nok ikke så dumt bestandig.
( Det kommer snart flere mini-anmeldelserogså, så følg med !)
Kanskje du vil skrive "gjesteanmeldelse" av noe du har lest ?

Skriv en ny kommentar

hits