Denise Rudberg - Två gånger är en vana.

To ganger er en vane av Denise Rudberg (Innbundet)

 

Denne boka tar meg tilbake til Stockholm, til den mer fasjonable bydelen Östermalm; bydelen med de gjennomsnittlig største og dyreste leilighetene og hvor snittinntektene er høye.

Selvsagt skurrer det stygt i besteborgerlighetens paradis og Denise Rudberg blottlegger en verden med egne regler, egen moralkodeks og mye "sosial make up".

Hun fortsetter i sin egen sjanger, elegant crime, og selvsagt er det en viss eleganse å spore, men bak alle fasader ligger de samme svakhetene,drivkrefter og motivasjonsfaktorer som hos alle mennesker.

Hovedpersonen er fortsatt Marianne Jidhoff og hennes  utvalgte, nesten hemmelige, gruppe knyttet til politi og påtalemakt.

Historien er relativt drivende; man merker også her en stramt bygget dramaturgi. Her er de "herligste" ingredienser; mord, mishandling, maktkamp. En maktkamp som gjør seg bemerket langt inn i påtalemyndighetenes rekker. Drama på flere nivåer.

Språker er levende og beskrivende; Rudberg evner å gi karakterene særegne trekk og å gjøre dem menneskelige. Når hun snakker om mat, særlig bakverk, er det så jeg får lyst til å smake, lyst til å finne nærmeste mathall og handle til kortleserne blør.

(Om jeg skal jobbe livet av meg, MÅ jeg få smakt Iransk Kaviar ... eller kanskje la være, siden 28 gram vil koste meg nesten  250 dollar.)

Hun tegner også en Stockholm man får lyst til å besøke igjen.Jeg må jo innrømme at Denise Rudberg ikke er noen dyptpløyende forfatter, dette er pur underholdning. Mer i min egendefinerte "Lettlest"-kategori.

Men når det er sagt; god underholdning, troverdig persongalleri og drivende historie. Ikke verst bare det?

Nå har jeg kun lest Två gånger är en vana på svensk, men den er sikkert like god oversatt.

Anbefales!

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits