Denise Rudberg - Ett litet snedsprång

Et lite sidesprang Denise Rudberg

 

 

Denise Rudberg var for meg et helt nytt bekjentskap. Og jeg må vel innrømme at jeg nok aldri hadde tatt sjansen på å lese noe av henne om jeg ikke tilfeldigvis hadde fått  "Ett litet snedsprång" som e-bok, gratis på kjøpet sammen med en flaske svensk mineralvann. (Loka :) )

Jeg har skjønt at hun har skrevet i "chic lit "- sjangeren tidligere, men nå gått over til krim i sin egen sjanger ; Elegant crime. (Det byr meg imot å skrive sjanger, i min tid het det genre ..)

Chic lit leser jeg ikke av prinsipp etter å ha truet meg gjennom Bridget Jones i sin tid, så den delen av forfatterskapet vet jeg nada om. Vil heller ikke vite noe mer.

"Ett litet snedsprång" derimot leste jeg. (På norsk ; Et lite sidesprang)

Jeg innrømmer at jeg alltid er voldsomt skeptisk til bøker som starter med å presentere et utvalg av hovedpersonene, men jeg kom over det og startet. Historien fenget meg  relativt raskt. Det er tydelig at Rudberg behersker dramaturgiens kunst; historien er godt konstruert. I tillegg er hun god på å beskrive Stockholm, en desidert favborittby og ikke minst like god til å beskrive  det lettere dekadente, kjedsommelige og utrolig ekle  forstadsfruelivet. Anna Anka revisited!

Det er lett å bli interessert i hovedpersonen Marianne Jidhoff, en lettere overvektig dame i femtiåra med hang til hvetebakst og smugrøking; hun er troverdig, sammensatt og med de samme bekymringene som de fleste av oss.

Intrigen er drivende og bærer igjen preg av dramaturgens hånd. Hvor det elegante befinner seg har jeg vanskelig for å se, men det viser kanskje til overklassegarnityren til enkelte av karakterene.

I vrimmelen av krimbøker må jeg anbefale dere å gi denne en sjanse; jeg ble såpass vekket at jeg bestilte neste bok "Två gånger är en vana". Ikke verst, det skal jeg bare si!

(Men det er klart; jeg lastet den ned som e-bok til en pris av 99,- svenske kroner. Sorry CappelenDamm! )

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits